Algemene toeristische informatie over Gorski Kotar

Gorski Kotar .org

Logo Made in Flanders

VERKEER

De nieuwe autosnelweg doorheen Gorski Kotar
De nieuwe autosnelweg doorheen Gorski Kotar
De bereikbaarheid van Gorski Kotar is de laatste jaren fel verbeterd. De afwerking van de autosnelweg A6 (E65) van Rijeka naar Zagreb heeft deze streek echt wel uit zijn isolement gehaald. Vanuit Rijeka ben je op een half uurtje rijden in Gorski Kotar. Vanuit Zagreb ben je er op iets meer of minder dan een uur.
fotoalbum "Verkeer"

Met de auto
Kom je vanuit de richting van Istrie, Kvarner, West-Slovenie, Italie, dan neem je in Rupa of in Rijeka de autosnelweg richting Zagreb. Je bent dan snel in Goski Kotar. Er zijn vier uitritten die leiden naar verschillende plaatsen in Gorski Kotar :

Exit Ostrovica : de uitrit voor Lokve.
Exit Vrata : de uitrit voor Fuzine.
Exit Delnice : Delnice, Mrkopalj, NP Risnjak, Cabar, Lokve (komende van richting Zagreb) en Brod Moravice
Exit Ravna Gora : Ravna Gora.
Exit Vrbovsko : Vrbosvsko en Brod Moravice (komende van richting Zagreb)

Kom je vanuit Slovenie, dan is het soms handiger om in Ljubljana niet de snelweg naar Rijeka te nemen, maar een klein stukje de snelweg richting Zagreb om direct af te slaan en de grote baan te nemen richting Kocevje. Op die baan kan je dan naar gelang uw bestemming in Gorski Kotar afslaan in Ortnek om via een kleinere weg naar Cabar te rijden. Of je rijdt verder en neemt de grensovergang in Brod na Kupi om dan verder door te rijden naar Delnice, Ravna Gora, en andere plaatsen.

Denk er echter aan dat in de winter de snelwegen en grote banen wel beter vrijgemaakt zijn dan de kleine lokale wegen. 's Winters zijn sneeuwkettingen nog steeds verplicht. Je hebt ze niet meer nodig op de snelweg, maar op de kleine wegen kan het soms wel nodig zijn. Gorski Kotar is door de bereikbaarheid inmiddels een goede bestemming voor een vakantie met de auto.

Spoorwegen
De spoorlijn van Rijeka naar Zagreb in gebruik sinds 1873 rijdt doorheen Gorski Kotar. Er zijn verschillende stations : Brod Moravice, Fuzine, Delnice, Vrbovsko en Skrad. Dus bijna alle belangrijke plaatsen zijn met de trein bereikbaar.

Vliegtuig
Kom je met het vliegtuig, dan zijn er 2 opties. De luchthaven van Rijeka op het eiland Krk of de nationale luchthaven van Zagreb. De luchthaven van Zagreb ligt op 114 km of iets meer dan 1 uur rijden van Delnice. De luchthaven van Krk licht op slechts 41 km van Delnice, maar toch ook wel drie kwartier rijden.vandaag 16-8-18, laatst aangepast op 17-02-18. Hans Van Mulders - - GREEN 6672