Algemene toeristische informatie over Gorski Kotar

Gorski Kotar .org

Logo Made in Flanders

DELNICE

Delnice omringd door bergen
Delnice omringd door bergen
Kleine Stad
De stad Delnice telt 6 858 inwoners en is daarmee de grootste gemeente van Gorski Kotar. Het is ook de plaats met het grootste hoogteverschil in Kroatie : eenerzijds de Kupa vallei op 210 meter hoogte en anderzijds de hoogste piek met zijn 1528 meter gelegen in het Risnjak Nationaal Park bij het dorpje Crni Lug.

Deze verschillen in hoogte brengen ook grote verschillen in vegetatie, klimaat, landbouw en zelfs in de mentaliteit van de inwoners met zich mee. Deze mix in variaties maken deze streek dan ook ideaal voor het toerisme. Delnice ligt ook op een belangrijke route in Kroatie en op vrij korte afstand van enkele belangrijke plaatsen zoals : Rijeka, Zagreb maar ook dicht tegen Slovenie.

De nieuwe autoweg maakt dat de afstand tot Rijeka beperkt word tot slecht 30 minuten rijden, tot Zagreb minder dan 2 uur. Je kan als toerist ook de oude baan Rijeka-Zagreb gebruiken, en zo alle dorpjes aandoen in alle rust. Deze oude baan leeft terug op en doet zijn oude naam terug eer aan : "de Louisian tourist road".

Recreatie

Dankzij zijn bergachtige landschappen, weelderig groen, mist en lange winters, zijn bossen en kristalheldere beekjes, paddestoelen en medicinale kruiden, verschillende grotten en kloven, en zijn natuur en mensen in 't algemeen is de regio van Delnice vrij uniek.

Er zijn verschillende slaapgelegenheden, en de aktiviteiten aangeboden zijn niet weinig, een greep uit de mogelijkheden in de streek van Delnice :

Cross-country, mountainbike, kanovaren, kayak, camping trips voor scouts, wandelen, bergbeklimmen, rafting, speleologie, sportvissen, jagen (zowel met wapens als met het fototoestel), paddestoel plukken, orientatieloop,...
Vervelen in Delnice zal je je niet zo snel.

Toeristenburo van DELNICE
Lujzinska cesta 44
51300 Delnice
Tel/fax: +38551812156
e-mail: e-mail: tz-grada-delnica@ri.t-com.hrvandaag 16-8-18, laatst aangepast op 11-11-09. Hans Van Mulders - - GREEN 6672