Algemene toeristische informatie over Gorski Kotar

Gorski Kotar .org

Logo Made in Flanders

Ravna Gora

Bloemen en groene natuur. (c) Blazica Sveticki
Bloemen en groene natuur. (c) Blazica Sveticki
In de natuur
Ravna Gora ligt op 800 meter boven zeeniveau. In 't Kroatisch betekend het "de plek tussen de bergen, de velden en de weiden". Ravna Gora is omgeven door onaangeroerde natuur, zuivere lucht en zuiver water. De plaats waar mountenbikers, alpinisten en natuurliefhebbers in 't algemeen zich thuisvoelen.

In Ravna Gora en zijn omliggende kleine dorpjes vind je allerhande slaapgelegenheid. Van pensionnetjes tot berghutten. Ook restaurantjes zijn er om de plaatselijke keuken te proeven, wat zeker een aanrader is. Er zijn ook culturele bezienswaardigheen zoals de Javorova Kosa, de bron van God, volgens de legende een altijd vloeiende bron met een helende werking.

Verschillende bewegwijzerde paden zijn er voor de wandelaars, fietsers en mountainbikers. Wat jagen betreft, komen zowel de traditionele jagers als de 'foto-jagers' hier aan hun trekken.

Fietsroute
De plaatselijke fietsroute is 40 kilometer lang en start in het centrum van Ravna Gora op 830 meter en eindigd gemakkelijkheidshalve ook hier. Het hoogste punt van de route ligt echter op 1140 meter, of een klim van 310 meter. De volledig route duurt normalerwijze ongeveer 2 uur 30 minuten. Er zijn enkele interessante plekken langsheen deze route : Begovo Razdolje, Mrkopalj, Stari Laz en Ravna Gora zelf natuurlijk. Meer dan de helft van het parcours loopt door de bossen.

Toeristenburo van RAVNA GORA
I.G.Kovacica 211
51314 Ravna Gora
Tel/fax: +38551818351
gsm: +38598260209
e-mail: tzo-ravna-gora@ri.t-com.hrvandaag 16-8-18, laatst aangepast op 11-11-09. Hans Van Mulders - - GREEN 6672