Algemene toeristische informatie over Gorski Kotar

Gorski Kotar .org

Logo Made in Flanders

VRBOVSKO

Vrbovsko in de vallei. (c) Blazica Sveticki
Vrbovsko in de vallei. (c) Blazica Sveticki
't Verre Oosten
Vrbovsko ligt werkelijk in het verre oosten van Gorski Kotar. Het is een samensmelting van 60 kleinere 'nederzettingen', zeg maar gehuchten en straten. Samen goed voor een 6100 inwoners en 280 vierkante kilometer natuur, in 't noorden begrensd door de Kupa rivier en tevens grens met Slovenie.
De positie van Vrbovsko - halfweg tussen Zagreb en Rijeka - is belangrijk voor dit gebied. Ook de spoorweg en de nieuwe autosnelweg zorgen voor een goede bereikbaarheid van Vrbovsko.

Toerisme
Van gastvrijheid tot profesioneel toerisme. Reeds in de 18-de eeuw was er hier toersime. De Karolina-weg die ook hier passeerde en de spoorweg zorgde voor een constante aanvoer van reizigers. Wat begon als afspanningen voor passerende postkoetsen evolueerde in een professionele toeristische industrie met tavernes, restaurants en hotels.

Al in 1900 werd het eerste hotel gebouwd : Hotel 'Croatia', met 25 kamers, restaurant en zelfs een bowlingbaan. Dit hotel was niet alleen het eerste in Gorski Kotar, maar ook het grootste hotel tussen Rijeka en Zagreb.
Vandaag zijn er niet minder dan 15 restaurants, meerdere cafe's en verschillende logeermogelijkeden.

Toeristenburo van VRBOVSKO
I.G. Kovacica 74
51326 Vrbovsko
Tel: +38551875984
e-mail: turisticka.zajednica.grada.vrbovsko@ri.t-com.hrvandaag 16-8-18, laatst aangepast op 11-11-09. Hans Van Mulders - - GREEN 6672